Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Mai receptünk egy "vendég" recept, Berecz István, a HunBars oszlopos tagja írta. Kiváló sportember, keményen nyomja a StreetWorkout témát már 3éve és közben jól forgolódik a konyhában is :) Célja, hogy minél többen megismerjék ezt a sportot, de inkább az egész egészséges életmódot, szemléletet!




Amerikai palacsinta recept:
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 25 gramm fehérje por (ha nincs akkor 15g zsírszegény kakaópor, 10g zabpehelyliszt és a megadottnál több édesítő)
- 75 gramm zabpehely
- Fél bögre házi mandulatej/kókusz/rizs valamelyik! :)
- 1 csipet himalájasó, pár csepp édesítő




Elkészítés: (1db kb 1 perc, összesen 6-ot csináltam 6 perc alatt):
Nem kell sokat játszadozni vele, összekeverjük a hozzávalókat, turmixoljuk annyira, hogy jó sűrű legyen, előmelegítjük a serpenyőt, ha tefál vagy kerámia, akkor nem kell alá kókuszolaj, ha nem az akkor tegyünk alá egy kiskanálnyit. Amint jól felmelegedett szép lassan kezdjük a sűrű "tésztánkat" beleönteni a közepébe, de csak annyit, hogy szép tenyér méretű legyen. (Azért érdemes lassan, mert a tészta egy része meg is sül, szóval nem folyik tovább, így szép vastag palacsintákat tudunk készíteni.)

Kókusztej/Mandulatej recept:
Kókusz hozzávalók:
- 100g kókuszreszelék
- 3,5 dl víz
Mandulatej hozzávalók:
-100g mandula
-1,5l víz

Kókusztej elkészítés:
Forrásban lévő vízbe beletesszük a 100g reszeléket, 4-5 percig forraljuk, majd össze turmixoljuk. Vékony lyukú szűrőn leszűrjük, addig-addig nyomkodjuk míg 1 csepp sem csöppen a tálba. Kihűlés után hűtőben tároljuk, 4-5 napig fogyasztható! (Érdemes hígítani +2-300ml vízzel, vagy össze is önthetjük a mandulatejjel.)
Mandulatej elkészítés:
A mandulát ledaráljuk, 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük, pár percig forraljuk. (Ne ijedjetek meg a habzástól, nem szép látvány, de így lesz tökéletes, a lényeg, hogy folyamatosan forrjon, kevergetéssel rásegíthetünk, hogy ne fusson ki.)
Kb 4-5 perc múlva egy nagyon vékony lyukú szűrőn szűrjük át, nyomkodjuk ki jó rendesen, minden cseppje "aranyat” ér ;).. Majd a leszűrt tejet öntsük vissza a fazékba, tegyük bele a maradék fél liter vizet és forraljuk 3-4 percig, majd szűrjük le. Ha kihűlt hűtőbe tároljuk, 4-5 napig, vagy akár több ideig is fogyasztható! :)

Tippek/trükkök:
Ízesítés: Forralás közben a mandulatejhez tehetünk 1-2 rúd fahéjat is akár, majd a végén édesítővel és vanília aromával ízesítsük.


Ha szeretnéd István tanácsát kérni az egészséges táplálkozással, edzéssel kapcsolatban látogass el a Facebook oldalára: link

Tréning/motiváló videók (Hamarosan otthoni edzéses komplett anyagok sorozata tekinthető meg BereczIstván Youtube csatornáján teljesen ingyen)

A fenti képek nem illusztrációk, készítette: Berecz István


Ha tetszett István receptje, nyomjatok egy likeot az oldalára és akkor talán máskor is ír nektek valamit ;)

Többi receptet ITT találjátok

FeherjeBlog 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]