Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Hosszas várakozás után ismét folytatódik a blog (reméljük) :) Folytatva az összehasonlító rovatot ezúttal a Glutamint vesszük górcső alá. Sokan a BCAA mellett a legfontosabb aminosavnak tartják, de erősen megoszlik a szakmai vélemény. Hogy miért?
  • Egyrészt a Glutamin nem esszenciális aminosav, így a szervezet képes szintetizálni saját magának (főleg, hogy elég sok folyamathoz használjuk).
  • A bevitt glutamin nagy része el se jut a véráramig mivel a gyomor felhasználja energiaforrásnak.

Pont az előbbi miatt nevetséges amikor valakik bevágnak 2 glutamin kapszulát, benne összesen 2-3g glutaminnal, hogy ők aztán most húde anabolikusak lettek :) 5g alatt felesleges Glutaminnal foglalkozni. Persze jót tesz az immunrendszernek, meg sok vitális folyamatnak, nah de azt a pár grammot bevisszük szilárd kajából is ami ahhoz szükséges.

mi a helyzet a Glutamin peptiddel?


Erről majd később :)

Jöjjenek a versenyzők:

Scitec - L Glutamine
FullForce - L Glutamine
BiotechUSA - L Glutamine
Biotech USA - L Glutamine dobozos (no comm)
Optimum Nutrition - Glutamine powder
FullForce - Glutamin Force
Scitec - Mega Glutamine caps
Myprotein - L Glutamin kapszula
Myprotein - L Glutamin
BulkPowders - L Glutamine
GoNutrition - L Glutamine
Myprotein - L Glutamine ízes
GoNutrition - L Glutamine ízes

Nézzük a tömény adatokat.
Rutinos feherjeblog olvasók már tudják mit jelentenek az egyes sorok. Mivel most aminosavakról van szó így a valós kilóár sor annyira nem érdekes, csak néhány esetben (mondjuk az ízesítetteknél), de pl. fehérjéknél már más a helyzet. Hogy miért fontos az a sor? Tegyük fel van egy termékünk ami 100g termékben 100g Glutamin és van egy amiben csak 80g maradék meg ízesítő. Lehet hogy olcsóbb alapból a kilóára a másodiknak, de fajlagosan a glutamin kiló ára lehet hogy drágább. De lehet hogy nem. Ezért kell megnézni mindig!

Árfolyamnak 315Ft-os Euro árfolyamot számítottam a bulkpowders és a gonutrition árainál! Myprotein-en pedig ugye forintban vannak már az árak.




Vélemény:

Scitec - L Glutamine és FullForce - L Glutamine: egybe vettem a kettőt. Hogy miért? Egy tulajdonban van a kettő. Már bocs, de elég "buta" aki a Scitec feliratosat veszi. Glutamin az glutamin. A full force terméke hazai márkák közül egyértelműen nyerő. Olcsóbb ugye nemzet kártyával -5% ha jól tudom. Ajánlott termék. De van jobb is :)
BiotechUSA - L Glutamine: Ha már Biotech Glutamin vagy Scitec akkor inkább ez, de felesleges. A tipikus, totális rossz választás.
Biotech USA - L Glutamine dobozos: NEVETSÉGES. De egy jó példa, hogy végre mindenki megértse. A dobozos termékek mindig drágábbak, mert igen, TE fizeted ki a dobozt. Lásd itt, ugyan az a glutamin zacsi helyett dobozban 2800Ft-al drágább kilóáron. Tiszta biznisz. Üres dobozok nálam eladók ezeöccázé...
Optimum Nutrition - Glutamine powder: Szerintem erről felesleges írni. Persze aki USA fan annak jó, had költsed a pénzed. 
FullForce - Glutamin Force: Már nem is tudom miért került bele (jah de, mert ennek legalább le van írva az összetevői és nem idióta mátrixokkal van teli). Glutaminnak van árulva, hát annak elég drága. De nézzük mi van mellette. Leucin, jó választás mellé, de vitaminoknak sok értelmét nem látom. Vitamint amúgy is szed az ember, nem ezzel a pár + mg-al fogja elérni a csoda anabolikus hatást. Így tehát a leucin okos dolog, de akkor vegyél egy glutamint megy egy leucint és olcsóbban jössz ki...De piros pont hogy korrektül le vannak írva az összetevők. De ettől még nem ajánlott termék.
Scitec - Mega Glutamine caps: Kapszulás glutaminnak semmi értelme, a fent már leírt okok miatt. 2-3g glutamin adag nem jó semmire. Miért akarna valaki napi 10 kapszulát enni amikor ott a por. Jah és a por 6-od annyiba kerül :) Nehogy megvegyed kategória, megszerezve a legdrágább termék díját az összehasonlításban.
Myprotein - L Glutamin caps: Szintén zenész. Felesleges! Ott a por. Maradék pénzt költs másra. De ha kapszulásat akarsz akkor egye fene, ez fele annyiba kerül majdnem mint a Scitec!
Myprotein - L Glutamin: Egyértelműen ez a győztes. Bulkpowders terméke is jó árban van, de ott azért ritkább a jó akció. Azért ez a 7590Ft-os ár könnyen lemegy (minden hónapban)  5.700Ft/kg-os árra. Annyiért meg már tényleg verhetetlen.
BulkPowders - L Glutamine: Ahogy írtam is jó termék, de ha már rendelsz akkor az olcsóbbat vegyed.
GoNutrition - L Glutamine: Hasonló. Bár ez meg már a FullForce árszintjén van.

És itt van két ízesített termék is.
Myprotein - L Glutamin ízes terméke 9íz frankó ízben elérhető (update már 12) pl. kiváló innivalónak is napközben, ha már unod a vizet. Fel lehet fogni egészséges italpornak is. Árban kicsit ugye drágább, de így megvan a hatás meg az ízélmény is. Én ezt nagyon tudom ajánlani, főleg nyárra. Egy jó akcióban 6.500Ft/kg-os ár körül meg végképp nyerő! :) 5g akkor 30Ft körül van, belerakod fél liter vízbe és kész az üdítő. De ha igazán hardcore vagy akkor 10g-o raksz bele, de az már necces 65Ft. Annyiból meg veszel már egy félliteres üdítőt. Jah nem.... :)
GoNutrition - L Glutamine ízes
Sajnos csak egy ízük van (update már kettő) és az is drágábban. Nem like.


Nah de akkor mi a helyzet a peptiddel?

Okosok szerint a sima glutamin hasznosulás elég szegényes, olyan 50%-hoz közelít. (ezért hülyeség a 1-2g-os adag) Itt a hasznosulás alatt persze azt értjük ami eljut az izmokba, többit felhasználják a szervek. Persze az is egy jó dolog, segíthet pl. sérülések és műtétek után (használják is jobb kórházakban) de egészséges embereknél ez annyira nem lényeg.
A peptid forma lényege, hogy szinte azonnal be tud kerülni a véráramba, így sokkal jobb a hasznosulása. Persze nehéz megsaccolni, hogy mennyivel de véleményem szerintem olyan 5g peptid = 7,5-8g sima glutamin. De lehet hogy ennél kevesebb vagy több is az arány. Mennyivel drágább a peptid? Nagy választék nincs belőle:

Myprotein - Glutamine Peptide
BulkPowders - Glutamine Peptide


Így ha pl. a Myprotein alap árait nézzük akkor 11.388Ft vs 7.347Ft ami kicsit több mint +50%-os árat jelent. Így mindenki mérlegeljen, vagy olvasson utána kicsit jobban. Szerintem azért érdemes átgondolni, ha nem üdítő gyártás a célunk :)


Remélem segített az összehasonlítás a választásban és a tudatos vásárlásban!

Olvastad már a többi összehasonlítást? Fehérjékről? Tömegnövelőkről? Esetleg saját otthoni keverés?

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!


FeherjeBlog 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]