Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Úgy döntöttünk, hogy új "rovat" jelleggel, egy sorozatot indítunk a blogon, ahol összefoglaljuk a Magyarországon ismertebb gyártók újdonságait és egyéb híreiket a piacon. Bármi híretek van, várjuk elérhetőségeinken!



Kezdjük a hírekkel

Cutler Gold = Scitec Gold

Április végén a Scitec Nutrition belépett a Cutler Gym edzőteremlánc életébe és a legnépszerűbb termük a Cutler Gold már Scitec Gold néven fut tovább. A cég közleménye szerint a többi edzőtermet is szeretnék a nevük alá venni - valószínű ez egy hosszabb folyamat.
Érdekes, hogy a képen a háttérben még egy nagy Nutrend hűtő látható - várható, hogy ez megváltozik - mi is ezt tennénk helyükbe, ha már Scitec fémjelzett a terem.

A névváltozás okáról fórumokon lehet olvasni ezt - azt (pl. Jay Cutler perli a teremláncot), de ebben nincs biztos forrásból származó információnk. Kommentben várjuk az infókat.

Érdekes lesz látni, hogy a nagy konkurens Biotech USA mit fog lépni a piacon. Ugye ez a két cég versenyez a hazai piacon a babérokért folyamatosan.

Molnár Peti - The Freezer's Gym

Petit nem kell bemutatni, Magyarország talán legsikeresebb testépítőjének mondható. Ha jól értesültünk, akkor a korábbi Builder Gym vezetését vette át és sajátjaként vezeti tovább. BB.tv szerint célja a saját magára emlékeztető, nehezebb sorsú, fiatal srácok segítése, egy elérhető árú, jó teremmel. Jó látni, hogy nem egy újabb üzleti célú terem nyílt Budapesten (persze van, ami attól még jó, hogy olyan céllal nyílt).


Myprotein és az egér

Angol bulvároldalakban felreppent a hír, hogy egy Myprotein Impact Diet Whey-ben egeret talált egy "fitness fanatic" vásárló, aki utána több kritikát is kapott, hogy mekkora fanatikus.
Rengeteg oldal lehozta a hír, Facebook-on terjedt legjobban. Szomorú látni, hogy itthon Bobó Imi - Scitec Team tagként és üzlettulajdonosként ír erről oldalán - persze óvatosan tette, de naivak vagyunk ha azt gondoljuk, hogy építő szándékkal ;) (Hasonlót tett Dorian Yates is, kapott is kritikát rendesen)
Mindenesetre kiderült, hogy kacsa a hír és komoly jogi lépéseket indítottak a médiumok és maga a srác ellen is. Még jó, hogy mi nem írtunk róla :)
Az eset hamar megihlette az internet népét. Egyik kedvencünk itt képünket láthatjátok.


Táplálékkiegészítő hírek

Scitec Hyper Carnitine:

Lényegében egy 90 kapszulás, darabonként 1000mg-os Acetil-L-Karnitin (ALCAR/ALC) termékről beszélünk, nincs benne nagy varázslás. Eddig ezt a hatóanyagot más termékekben használták csak összetevőként. Árát 6990Ft-ra lőttek be 90kapszulára, ami  77660Ft-os hatóanyag kilóárat jelent. Nem kell túl messzire menni, hogy találjunk ilyen hatóanyagot 3-ad ennyi áron, bármilyen akció nélkül. Maga a hatóanyag egy sokkal erőteljesebb verziója a sima L-karnitin-nek így a magasabb ár érthető, de azért ennyire egy kicsit soknak tűnik. Nem javasoljuk a vásárlását a terméknek (ennyiért).

Scitec Shake and Wait:

Diétázókat megcélzó termék, alap összetevője a glükomannán (ördögnyelv) ami megfelelő mennyiségben (min. 3g) ténylegesen étvágycsökkentő hatású (telítettséget okoz), és segít csökkenteni a koleszterinszinten, tartani a normál vértriglicerid szintet..stb. Maga ez a hatóanyag a zabpehelyben is benne van kisebb mennyiségben. A termék ára se tűnik rossznak (3990Ft -550g) mivel a hatóanyag maga is drága. Első tesztelők azt írják, hogy finom is, így érdemes lehet megpróbálni azoknak akik nem bírnak magukkal a diétában :) /bár reméljük a nevében a wait részt nem veszik szó szerint - csak egyed meg és várj, hogy fogyj/


Scitec Pure Form Vegan Protein:

Érdekes ez a trend, hogy Scitec is egyre több növényi fehérjét dob ki a piacra. Pár éve erről még
hallani se akartak és "csak a whey protein" elvek mentek, de változik a világ, így egyben a piac is.
A termék organikus (magyarul értsd: bio) növényi fehérje összetevőkből áll, így aki vegán, vegetáriánus, vagy csak durván laktózérzékeny annak jó megoldás lehet! Ára ahhoz képest, hogy organikus termék jónak mondható (3990Ft 450g), így az érintett közönségnek jó termék lehet. /mi is szívesen teszteljük Scitec :)/

Myprotein Pork Cruch:

Na ezen a terméken, egy kicsit felakadtunk :) Myprotein híres arról, hogy óriási a választéka, amiben már nehéz újdonságot találni és szinte
mindenkire gondolnak, de azért volt már rá példa a múltban is, hogy értelmetlennek tűnő terméket dobtak a piacra - vagy csak Magyarországon fura ez? A Pork Cruch az lényegében egy sertésbőrkén alapuló snack termék 68%-os fehérjetartalommal és 23% zsírtartalommal. Véleményt még nem olvastunk a termékről, de nagyon felkeltette az érdeklődésünket, már csak azért is ki kell próbálni jelleggel. Vagy lehet, hogy csak nem értjük a koncepciót és a 60 év feletti vásárlók pedig rajongani fognak egy ilyen újdonságért amit vihetnek a moziba rágcsálni? A termék alapára 2790Ft (6 csomag). persze az akciókat már megszoktunk a Myprotein-nél, így egy átlagosabb akcióban 350Ft körül lehet majd beszerezni egy tasakkal - ami még mindig drága.

Myprotein Protein Noddles:

Újabb termék, ami valószínű nem a magyar vásárlókat célozza (és biztosan nem a testépítő közönséget). Sok országban népszerűek a Pot Noddles ételek, melyek lényegében gyorsan elkészíthető tésztaételeknek mondhatóak, valamelyik egész jó minőségben - itthon a kínai zacskós leves kategória felett van talán azért.
Termékkoncepció erre épül - de természetesen egy fehérjedúsabb megoldással. 6 edény 2790Ft ami szintén akciósan olyan 350Ft-os darabárnak mondható. Összetevőket nézve durum tésztát látunk, illetve szójafehérjét. Így aki irtózik a szójától annak egyértelműen ez kiesik, vegáknak és vegánoknak mindenképpen egy jó választás lehet. Egy tálkában 13g fehérje 38g szénhidrát 1,5g zsír van.

Myprotein Mypre v2?

Mypre egy méltán népszerű edzéselőtti termék, mivel brutál erős - valakinek ez már sok is, mivel egy teljes adagnak a 400mg koffein azért már nem kevés. A termék külseje mindenképpen megújult és jobban beillik a Myrange paletta termékeibe, összetevőkben még nem vettünk észre változást, de láttunk már fórumokon Mypre V2 néven terméket is, de lehet egyenlőre még csak az USA-ban kapható és utána érkezik Európába, úgy ahogy e THEWHEY is, amit mi már igen várunk :)
Termék ára változatlan 10990Ft 500g - 6 ízben elérhető.

Biotech USA - For Her

Biotech USA kínálatában inkább rebranding-et láthatunk mint nem nagy újdonságokat. Régen talán pink fit néven futó termékcsaládot végre átdolgozták, hogy szépen beleilljen a többi termék közé. A design nekünk tetszik, egységes, letisztult.
Ami nagy értelmetlenségnek tűnik, az egy külön fehérje változat az IsoWhey Zero-ból, drágábban mint a sima változat. Egyetlen különbség talán az, hogy a termék steviával van ízesítve, viszont ami érdekes és elég degradáló, hogy a női termékeknél nem tüntetik fel az összetevőket! Ez elégé nevetséges kategória - ezzel is azt sugallva, hogy az átlag nőnek lövése sincs arról mit vesz meg, csak jól nézzen ki, és jó legyen a reklám!? Maga a fehérjét nem ajánljuk, az amino spiking egyik jó példája (pl. glizinnek feltúrbózva).

Újdonságnak tekinthető a női Pre Workout termék. /Ilyet korábban Myprotein kínálatában láttunk már, bár ott teljesen más az összetétel, mivel BCAA alapú a termék/. A termék 3990Ft de csak 120g (33.250Ft/kg), amitől azért valami komolyat várnánk. Mi van a termékben (100g-ban)? 25,25g Beta alanin, 25,25g L-arginin, 17,25g L-karnitin, 12,62g Citrullin-malát és egy kis b-vitamin komplex 1075mg koffein kíséretében, egy adagot 4g-ban határoznak meg, így mondhatni egy stimulánsmentes edzés előtti formulát látunk ami az Impact Pump Blend, vagy az Ami-NO Express ellenfele lehet, bár mindkettő olcsóbb. A termék gondolata jó, bár arról már írtunk, hogy L-arginin helyett az AAKG sokkal jobb, de sajnos ilyen áron, nem egy ajánlható termék. /nem számoltuk ki mennyi lenne kikeverni otthon, de 100%, hogy töredéke/
Másik újdonásg a női Intra Workout. Sajnos a fenti gondolatmenetet megismételhetnénk, 2990Ft ért kapunk 180g terméket (16611ft/kg) ami lényegében 33% 4:1:1 BCAA, 33% Glutamin, 7,5% L-karnitin és egy kevés cink, magnézium, b6, króm, c-vitamin. Maga a termék jónak tűnik, örülünk, hogy végre leszoktak arról, hogy pl. a cinket kalciummal rakják egy termékbe, de a magas árat nem indokolja ez az összetétel. Érdekes az árképzés, hogy minden terméket a 3-4-5ezer Ft-os árkategória alatt tartanak és a kiszereléseket irtózatosan lecsökkentik. Ebben ismét ez látható, hogy nem nézik ki az átlag nőből, hogy számol és tudatosan vásárol, ezt pedig kikérjük magunknak és szomorúan vesszük tudomásul. Így kedves hölgy olvasók, válasszatok nyugodtan a "férfi" termékekből a Biotech-nél ha itt vásároltok, valószínű jobban jártok.

FeherjeBlog

További cikkek a fejlécben, vagy itt:
Termék összehasonlításos cikkek
Tanácsok/Tippek rovat

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánljuk zárt Facebook csoportunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]