Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Legutóbbi cikkünk óta kevés újdonság történt a táplálék-kiegészítő piacon, úgy látszik itt is nyár van, így most több hónapot kicsit összevontunk :)

Fitness lake Biotech USA feherjeblog

Kezdjük most a Biotech USA-val.

Idén a Biotech megunta a Balatont, így átköltöztek a Lupa tóhoz a nyári, saját mászül bícsük megrendezéséhez - Fitness Lake néven. Valamilyen szinten érthető a lépés, mivel így egy másik réteget tudnak elérni, illetve nincs nyakukban a konkurencia sem.

De, hogy kiegészítő fronton maradjunk, a Biotech USA másik újdonsága, hogy elindítottak egy új almárkát Protein BUZZ néven. Ez az a márka aminek konkrétan semmi értelme nincs (legalábbis a vásárlóknak), így csalódni kellett ebben.
De miért írjunk, hogy nincs értelme? Kezdjük az egyszerűbb dolgokkal - 7ezer Ft kiló áron lehet kapni sima Kreatin Monohidrátot. Nem, nem a minőségibb Creapure-t. A vicc az, hogy ennyiért az anyamárka termékét is meg lehet kapni, így árelőny nincs. Ugyan ez vonatkozik a Glutaminra is pl.
protein buzz 100% whey feherjeblog
De itt jön a még szomorúbb része. A fehérjék. Itt olcsóbbra vették a kategóriát, de ennek megvolt az ára. Ezek a termékek a kitűnő példák az aminospikingra. Úgy látszik a Biotech nem tud leszokni a Glicinről a fehérjéiben, hogy ezzel csaljanak a fehérjetartalomban és olcsóbbítsák a terméket. Az ismét egy "jó" pont, amikor a gyártó oldalán a terméknek még az összetevője sincs fent. Sok bizalomra ad okot :) (aminosav profilról meg ne is álmodozzunk)

Így azt javasoljuk ezzel a lendülettel felejtsük is el ezt a márkát. Biztos fogunk találkozni velük, mert valószínű ezért indították, de így legalább az elején leszögeztük a véleményt. De azért szép a doboza - a dizájn jó :)

Lehet kellene készíteni egy fehérjeblog ajánlott plecsnit - ez most nem kapná meg :D

Scitec Nutiriton

Scitec OatmealScitec egy új terméket dobott a piacra Oatmeal néven, 4 ízben, de úgy látszik nincs új a nap alatt -
kihoztak lényegében egy ízesített zablisztet (76% zabliszt - 19% zabpehely arány).
Ha arra gondolsz, hogy ilyet láttál már valahol, akkor jól tudod. Angliai márkáknál már évek óta lehet ilyet kapni és ráadásul natúrban is, ami tök jó sütéshez! Scitec terméke 1993Ft/kg (1,5kg-os kiszerelésben van) - ugyan ez Myprotein-nél pl. Instant Oats néven fut. Natúrban 760Ft/kg normál áron, kedvezmény nélkül, ízesítetten 1476Ft/kg. Igazából nincs több kérdés :) Instant Oats-ot évek óta használjuk mi is, nagyon jól felhasználható, akár otthon kevert tömegnövelőkben is, vagy MRP-nek használva egy fehérjével keverve.
Myprotein-en ráadásul van Gluténmentes Zabliszt és zabpehely változat is kicsit drágábban, ami sokaknak megkönnyebbülést jelent, hogy nem kell kihagyni az egyik legjobb szénhidrátot a világon.

Scitec Oatmeal - Ajánlott plecsnit ez a termék sem kapja meg.

Myprotein

Myprotein-ben azt (is) szeretjük, hogy folyamatosan, rengeteg új terméket dobnak a piacra, így mindig van miről írni, mint most is. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden termékük jó lenne - koránt sem. tudnánk írni egy listát nem ajánlott, értelmetlen Myprotein termékekről is, de azért az arány egész jó, illetve tényleg hoznak olyan dolgokat is néha, amit magyar ember még nem láthatott.


Myprotein - THEWHEY
Már a neve is elég szerény lett, nem? :) Fontos tudni, hogy a terméket már hónapokkal ezelőtt megjelentették az USA-ban, ahol nem titkoltan az Biotech USA (jó vicc) Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey ellenfelének hozták ki.
USA-ban biztos megvan a piaca, mivel összetételre teljesen ugyan az mint az ON terméke, de az MP legalább feltüntetik a fehérje arányokat is - ugye Izolátum alapú a termék.
Ezután május vége felé jelent meg Európában is a termék - amúgy más dobozzal, ízekkel és összetétellel.
Árazásban kétség kívül a prémium vonalra mentek rá, de megéri?
Ahmm... attól függ. Sok értelme a terméknek alapból nincsen, mivel az Impact Whey Isolate egy nagyon jó termék és az 100% izolátum és olcsóbb is a fogyasztói ára.
Mivel sikerült beszerezni is végre és megkóstolni, így írunk majd róla egy külön cikket, így nem lelőve a poént, azt leírhatjuk most is, hogy ízre és állagra talán az egyik eddigi legjobb Myprotein fehérje, és ha kifogunk egy jó akciót (pl. 40% kedvezmény volt nem olyan rég erre) akkor az ára is egész jó már és felveszi a versenyt a hazai márkákkal is, sőt!
Így ezt a terméket úgy kell néznünk, hogy a Myprotein első próbálkozása a dobozos fehérjére, amit ha a konkurenciával vetünk össze akkor jó termék. Nincs benne semmi amino trükközés, összetevőket mindenki megérti (izolátum+koncentrátum+hidrolizátum+xantángumi+emésztőenzim ennyi). Ha fontos a doboz, meg hogy nagyon finom legyen egy fehérje akkor ajánlható. Ha házon belül nézzük, akkor azért vannak alternatívák bőven és olcsóbban is...
Így ha eddig Myprotein-en zsákos kiszerelésben vetted a fehérjét akkor ez nem a te proteined. Max vegyél egyet ha márka fan vagy és töltsd mindig újra a dobozt :P Így ezt inkább azoknak tudjuk ajánlani, akik eddig más márkától vettek dobozos fehérjéket és kipróbálnák a MP-t. Ők nem fognak csalódni!

Collagen Beauty Shot
Kollagén shot, Collagen shotFogyasztásra kész, kollagén shot (tengeri kollagénből), hozzáadott vitaminokkal, ásványi anyagokkal Hidrolizált Kollagén Peptideket, ahol ez az 5g-os mennyiség 40Ft-os összeget jelent. Azért nem mindegy :)
Jó termék lehetne, de így az ára miatt nem ajánlott kategória - kivéve ha kifogsz egy nagyon jó akciót.
és és pl. hialuronsavval. Adagonként 5g kollagén van benne, ami azért már tényleg használható adag. Elsősorban haj, bőr, köröm, ízületekre ajánlható ez a termék a kollagén miatt, és a hialuronsavnak is sok jó tulajdonsága létezik! Egy probléma van a termékkel, az pedig az ára. 1db shot 799Ft-ra jön ki normál áron, kedvezményekkel is még 500Ft körül vagyunk ami szintén magas. persze tudjuk, hogy a fogyasztásra kész termékek mindig drágák, de Myprotein oldalán tudunk venni

Myprotein Rozsdamentes acél shaker
Megvan a kedvencünk :D Végre egy normális shaker a piacon! Aki kicsit igényes és sokat iszik, az egy idő után rájön, hogy műanyagból inni nem jó dolog. Még az íze is más - tényleg :D
Legjobb tényleg üveg üvegből inni és tárolni a folyadékot hűtőben pl. de azért táskában egy 1 literes üveget vinni elég nehéz tudna lenni, így a fém egy jó alternatíva. Főleg nyáron, behűtve, ahogy megfogod a shakert és a fém miatt hidegnek érzed azt is - egyszerűen ez egy jó dolog. Minket megvett kilóra :) Másik pozítívum, hogy a fémbe a szagok nem "égnek" bele, így ha benne hagysz valamit, akkor nagy eséllyel azt ki tudod mosni - ami egy műanyagra nem mindig igaz. Bár egyik szerkesztőnk 2-3éve használja ugyan azt a minőségi (smartshake) műanyag shakert és jól bírja. Így azért műanyag és műanyag között is van különbség. De a fém az jobb. Ennyi :)

Kötelezően ajánlott termék :D Mi is beszerezzük!

Utolsónak jöjjön egy organikus termék - Juharfa és Agavé szirup.
Ami elsőre feltűnik az, hogy a juharfa szirupnak igen borsos ára van. Persze biztos, ez eredeti stb. de azért na - 3290Ft egy 250g-os szirupért nem kevés - vagy csak lehet mi nem vagyunk képben a juharfaszirup árakkal. Maga a szirup biztos finom amúgy, meg itt meg kell fizetni az organikus (bio) minősítést is.
Az agave szirup már érdekesebb, mivel az elvileg egy lassabban felszívódó, növényi cukor forrás - ára pedig "csak" 1690Ft. Ugye nem éppen kiegészítők, így túl sokat nem is beszélnék róla - aki használ mézet vagy más szirupokat, azoknak ezek jó termékek lehetnek, akik nem azok lépjenek túl rajta.

Reméljük tetszett és segített a cikk - kommentbe írjátok meg milyen terméket látnátok szívesen a márkák kínálatában!

FeherjeBlog

További cikkek a fejlécben, vagy itt:
Termék összehasonlításos cikkek
Tanácsok/Tippek rovat

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánljuk zárt Facebook csoportunkat.

3 megjegyzés:

  1. Helló a stillmas -fehérjékről nincs vélemény ? Jó árban van .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. noname márkákról elvből nem írunk. Semmit nem lehet tudni a márkákról, nincs bevizsgálva, nem lehet tudni semmit a gyártástól (azon kívül, hogy egy kisebb szobányi helységből érkeznek a termékek).
      Mindezeket főleg úgy, hogy ennyiért pedig kap az ember bevizsgált, minőségi világmárkát.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ , nekem is úgy ajánlották de nem hallottam róla (neten se sok mindent találtam róluk) ezért inkább a Myprotein fehérjét fogok rendelni. Eddig a Protein BUZZ-t használtam de olvasgatva fórumokat stb a a Myprotein Impact Whey Protein jó választás.

      Törlés

Bottom Ad [Post Page]