Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

WOD Crusher vége - Athletic line kezdete


Scitec Nutrition korábbi WOD Crusher termékeiről már írunk többször is. Balance Recovery-t pl. kikevertük DIY verzióban kevesebb mint féláron... :)
De azóta már eltelt 4 év és az eredetileg CrossFit sportolókat megcélzó paletta szélesebbre nyílt és rengeteg új terméket indítottak el. Mivel ahogy megszoktuk, nagy újdonságok nem történnek a tápkieg iparban ezért kicsit szkeptikusan nézünk a 8+1 új termék elé, de mindegyiknek megadjuk az esélyt a bizonyításra! Nézzük sorban:
szerk. a végére kiderült nem hiába voltunk szkeptikusak - Scitec új szintre vitte a termékfejlesztést

Scitec Athletic line termékteszt




Isotec Race - nem is új?

Célja a szénhidrát és elektrolitpótlás.
Túl sok varázslat nem látszik, egyszerű izotóniás italpor. Szénhidrát része kb. fele-fele a Maltodextrinre és Dextróz+Fruktóz párosra támaszkodik.
Akik ismerik a Scitec palettáját, már mondhatják is "ilyen terméke már van nekik, nem?" és milyen igazad van. IsoTec Endurance néven egy kísértetiesen hasonló termékük már van évek óta. Mi a különbség?

Tápérték:


 Igen, jól látjátok szinte nulla a különbség - a kiszerelés mérete növekedett, az egységár csökkent, így ebben az összehasonlításban az újabb verzió jobban megéri. De biztos ugyan az? Nézzük az összetevőket:

Összetevői:

Maltodextrin, dextróz, fruktóz, narancs aroma, dinátrium-hidrogén-foszfát, kálium dihidrogén-foszfát, magnézium-hidrogén foszfát, citromsav; L-aszkorbinsav, szukralóz, aceszulfám-K; színezék.
vs.
Maltodextrin, dextróz, fruktóz, narancs aroma, dinátrium-hidrogén-foszfát, kálium dihidrogén-foszfát, magnézium-hidrogén foszfát, citromsav anhidrus; L-aszkorbinsav, DL-alfa-tokoferil-acetát, szukralóz, aceszulfám-K; színezék.

Kitaláljátok melyik melyik? Segítség képen félkövérrel raktuk az egyetlen különbséget, ami nem más mint az E-vitamin. Az új verzióból kivették az E-vitamint és meg is kaptuk az új fejlesztésű terméket!

Hátránya:
A termékben található ásványi anyagok mind foszfát formában vannak, ami nem a legjobb ha választani kell. A foszfátokat felépítő foszforsav erős kalcium-megkötő képessége miatt a szervezetből kalciumot von el. /forrás: wikipedia/
Magnéziumból is ha lehet válasszuk a Glicinátot vagy a Citrátot.

Megéri?

Ugye a termék kimondottan állóképességi sportolóknak készült, súlyzós edzéshez indokolatlan, mivel teljesen más az edzés célja, de ha 2órákat futsz, bringázol akkor jól jöhet. Így a kettő közül válaszd az újat nyugodtan!

Biotech USA-nak van IsoTonic néven hasonló terméke, de mivel az tasakos kiszerelés így 1kg 6225Ft-ra jön ki, így ha sokat használod, akkor azt felejtsd el. Annyi előnye van, hogy 4. szénhidrát összetevőnek van benne valamennyi PalatinoseTM (nem tudjuk mennyi), ami egy más jellegű szénhidrát. (mondhatni cukor, de mégis lassan szívódik fel, ezért jó energiaforrás) - magnézium csak oxid formában van benne.
Myprotein-nek van TriCarb nevű terméke, ami Palatinose (47%), Maltodextrin (30%) és Fruktóz (20%) alapú. Mivel a fő összetevő a palatinóz, ezt célszerűbb már akár ch töltésnek használni egy hosszú edzés előtt, így egyenletesebb lesz az energia átadás. Palatinose egy jó cucc amúgy. A Tricarb árban kedvezménnyel 3-4ezer Ft között van kilója. Hátránya, hogy csak magnézium-oxid van benne.
Ezen felül van még az ElecroFuel amiben kevesebb a só, de van benne kókuszvíz por - lényegében malto+fruktóz 90%-ban, árban ez is hasonló. Előnye, hogy ebben Magnézium-citrát van.

És mi van ha otthon kikeverem magamnak?


Jó a kérdés :) Mivel a Maltodextrin, Dextróz, Fruktóz mondhatni egy filléres tétel, így nagyon olcsón ki tudod keverni. Persze ez csak akkor igaz, ha nem a Scitec-nél veszed a Maltodextrint :D

Maltodextrin kilója reálisan olyan 800Ft-1000Ft, Dextróz is, Fruktóz olyan 1500Ft/kg, így a szénhidrát része elég olcsón megvan. Ehhez kell dobni egy kis elektrolit port és meg is van a saját izotóniás italunk.

Electric Aminos - EAA + koffein


Teljesítmény és koncentráció fokozó edzés előtti & közbeni amino komplex - írja a gyártó

Ahogy a kis-címben is összefoglaltuk két szóval, lényegében egy EAA termék hozzáadott koffeinnel.
Pontosabban nézve ~32% BCAA, 15,8% Glutamin és 15,8% Citrullin, 5,3% Arginin és 5,3% Tirozin van 100g termékben. Maradék 25% az édesítés és a maradék EAA-k összesen. Koffeinből egy adagban 100mg van (100g termékben 526mg), így ha azt nézzük egy nem rossz edzés előttivel nézünk szembe.
Citrullin (malátot) egyre több gyártó kezdi el használni megfelelő mennyiségben (min. 3g per adag), illetve az Arginin és tirozin páros is egy jó kombó edzés előtt.

A szemfülesek ismét szólnak: de ilyen termék már van, nem? DE

Majdnem elsiklottunk felette, de észrevettük, hogy az Amino Charge nevű relatíve új termék 100%-ban ugyan ez! Most be se másoljuk a tápanyag táblázatot, mert tényleg ugyan az. És az összetevő lista is.

Egy különbség van:

Az Electric Aminos-ból csak 1 íz van eddig, az almás. Amino Charge-ból van 4 íz is.
Ára is ugyan annyi, 570g 8990Ft-ban kerül.

Ettől függetlenül, a termék maga jó és megkapja az ajánlott plecsnit!

Mivel van belőle tasakos kiszerelés, így érdemes lehet kipróbálni. Azoknak ajánlott akik tudnak élni a 3-400mg/adagos koffeines edzés előttik nélkül. Állóképességi sportolóknak jó választás lehet, mivel annyi koffein nincs benne, hogy túlpörögj, de egy pici azért megvan benne.

Kikeverni magadnak ezt is kilehet, mivel meg tudod venni az alapanyagokat angol oldalakon, de ha nem vagy biztos a dolgodban és nincs egy mg-os ékszermérleged, akkor maradj a készterméknél.
btw. látjátok, ezért is szeretjük az angol oldalakat, és köztük ugye Myprotein aki nyitott kis hazánkra, mivel megkapod az alapanyagokat is ha akarsz otthon kísérletezni.

Végszó:

Egy cikkben nem tudjuk kielemezni mind a 8 új terméket, bár az első kettő után már van oka a a kételkedésnek, hogy találunk is új terméket. Becs szó, hogy úgy indult a cikk, hogy elemezzünk új termékeket, de hamar kiderült, hogy ez a cikk nem az lesz.

Kimondhatjuk, hogy a Scitec kimaxolta a termékfejlesztést 2018-ban. Maltodextrin után már látunk két új terméket... ami kapott egy új, zöld színű dobozt. Pedig tényleg megpróbáltuk.

Folytatás következik!

Már elérhetőek vagyunk Instagramon is - kövessetek minket friss hírekért: @feherjeblog

FeherjeBlog

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánlom zárt Facebook csoportunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]