Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Képforrása: Wikipedia
A Beta Alanine manapság egyre divatosabb kiegészítő, előszeretettel használják az állóképességi/nagy intenzitással edző sportolók is, sok kedvező hatása miatt. Ez illetve a L-histidin felel a Karnozin termelésért (ezért érdemes a kettőt vegyíteni a jobb hatás érdekében), ami főleg a gyors izomrostokban található meg (így talán érthető milyen sportolóknak előnyös ez), csökkenti az izom savasodását, kitolja a fáradság érzetet. Mellékhatása nincs, de nagy mennyiségben fogyasztás esetén bőrön viszketés, bőrpír előfordulhat, de ez egyénfüggő.



Vizsgált gyártók termékei:
Peak - Beta Alanine kapszulás
Full Force - Pure Beta Alanine por
Weider - Beta alanine kapszulás
Weider - Beta alanine por
Trec Nutrition - Beta Alanine kapszula
Scitec - Beta Alanine por
Scitec - Beta Alanine kapszula
Myprotein - Beta Alanine kapszula
Myprotein - Beta Alanine por




Vélemény:
Peak - Beta Alanine kapszulás: kapszulás termékek között nem számít a legolcsóbbnak. Persze van benne hozzáadott B vitamin, de elég minimális. Nem ezt választanám. Persze edzés előtt jó hatással lehet a B vitamin, de akkor erre vegyél egy B vitamint inkább...
Full Force és Weider Beta Alanine por: Egybe vettem a kettőt mivel itthon por alapú termékek között szinte holtversenyben vannak. Itthon kettő közül választanék.
Weider - Beta alanine kapszulás: Semmi értelmét nem látom ugyan azt a terméket megvenni dupla áron, mint a por változatot. Persze kényelem...stb. De ér ennyit?
Trec Nutrition és Scitec- Beta Alanine kapszula: Kapszulások között ezeknek a legjobb az ára. Így ha ragaszkodsz a kapszulához, akkor ezt válaszd.
Scitec - Beta Alanine por: Porok között a legdrágább, de van benne L-histidine, ami egy hasznos összetevő, de sokkal olcsóbb ha magadnak hozzárakod. Nem venném meg.
Myprotein - Beta Alanine kapszula: Brutál drága, ha még kuponokkal veszed meg, még akkor se számít feltétlen olcsónak. Ezt a terméket nem venném meg.
Myprotein - Beta Alanine por: Többi gyártóhoz képest már-már pofátlanul olcsó. Szerintem azt a plusz macerát megéri a por forma, mert havi szinten már elég sok pénzt spórolsz vele.

Összegzés:
Ha mindenképpen kapszulásat akarsz akkor Scitec vagy Trec kapszulás termékét válaszd, ha por alapút akkor mindenképp a Myprotein termékét.

De ha egy tuti terméket akarsz akkor: vedd meg a Myprotein - Beta Alanine porját és vegyél hozzá L-histidinet is, amiből adagonként használj 0,5g-ot. Így Beta Alanine 4g-al számolva 48Ft + 25Ft a 0,5g histidine =  alap áron 73Ft/adagból csináltál egy tuti terméket, ami veri bármelyiket.
És talán látjátok, miért nem raknak Histidine-t a gyártók a termékekbe, mert az a drága, nem a Beta Alanine. Egyedül a Scitec por alapú termékében van, de akkor is 73Ft vs 177Ft. (egy kedvezménnyel meg kb. 55ft)  Nem mindegy! :)


Remélem tudtam segíteni a választásban és a tudatos vásárlásban!

Többi összehasonlítás LINK
Tanácsok/Tippek rovat LINK

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánlom zárt Facebook csoportunkat.


FeherjeBlog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]