Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

forrás: scitec.hu
Talán sokan láttátok, Scitec ismét újított a CrossFit-es termékpalettán: Balanced Recovery.
Igazából várható volt egy ilyen termék a "családban" mivel igazán edzés utáni termék nem volt a pakkban.

Ezzel a cikkel egy új sorozatot indítok: Termék vélemény és DIY (Do iT Yourself) címmel.











Először a termékről a vélemény:

Első ránézésre nem tűnik rossz terméknek, igazából megvan benne a lényeg. De azért ha belemászunk az összetevők listájába akkor azért mindig több minden kiderül. Nem másolom be az összetevők listáját, de abból megtudjuk, hogy pl. a Palatinose az csak mutatóban van a termékben, mivel a listán a xantángumi és a taurin között szerepel, tehát 100g termékben max. 1-2g mennyiségben szerepel, aminek értelme = kb nulla.

Ugyan ez figyelhető meg a hűdefrankónevevan, biztos valami csodaszer nevű összetevőn - nagymértékben elágazó ciklikus dextrin, ami az "összetett szénhidrát mátrix" része. De mi is ez? Lényegében egy keményítő, amit kis mennyiségben használják pl. íz és oldhatóság javításra is, de jó szénhidrát forrásnak számít. Kicsit utána nézve pl. a Gaspari használja a Glycofuse termékében, ami lényegében, csak ezt tartalmazza mint fő összetevő "über" szénhidrát forrást. Így hogy közérthető legyen, tegyük fel, hogy olyan mint mondjuk a Vitargo. Magas molekulasúly, hamar kiürül, nem terheli meg a gyomrot, visszatölt...stb. Amatőr szinten szerintem már a Vitargonak sincs nagy szerepe, illetve kicsit túlhypeolt dolgok ezek, persze pénzt költeni jó. De ha már ilyet akarsz venni, akkor vedd a Bulkpowders-nél, 500g 9,99font.
No de mennyi van belőle a Balanced Recovery 100 grammjában? Kevesebb mint 290mg! Ergo ismét ott vagyunk, hogy semmi értelme (persze ha az volt a cél, hogy legyen benne egy über ch forrás). Kicsit olyan érzésem van itt is, mint a Super Carb Fast (Carb F)-nél, bár ahogy nézem ma már az összetevők listáján sincs benne a Vitargo, de régen még rajta volt a legvégén, hogy a sok buta bevegye.

Összegezve, nem lenne rossz termék, de utálom az ilyen mutatóba rakjunk bele valamit dolgokat. Ez csak parasztvakítás sztem. De persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja.

És nézzük, milyen ez ha magadnak akarod összedobni otthon:

Persze mivel az pontos mennyiségeket nem ismerjük, így csak azt tudom mondani, hogy megpróbálom kikeverni, hogy ugyan azt kapjuk, cél a fent látott tápérték kikeverése lesz. Fehérje tartalomnál csak azt tudjuk, hogy a hidrolizátumból van benne a több.
Így a receptem nem más mint:
55% maltodextrin 20% Hidrolizált fehérje 13,9% Tejsavó izolátum 7% ízesítés (kakaópor, zsírszegény) 2% palatinose 1,1% elektrolit 0,71% taurine 0,29% c vitamin

Figyelem ez a recept egy jogvédett FeherjeBlog®MEGAanabolkus HyperMatrix! A receptet eddig csak Hulk tudta, de most feltártam a nagyközönségnek is. Felhasználás csak saját felelősségre. Nézzétek meg Hulkból is mi lett... =)

Mit nem raktam bele? A 290mg Bromelaint és a kb. 200mg ciklikus dextrint. Bromelain egy emésztő enzim. Véleményem szerint egészséges embernek ilyenre nincs szüksége, főleg, hogy a termékben jó fehérje források vannak, a hidrolizátum pl. előemésztett fehérje...stb. De ha valaki nagyon akar ilyet egyen mellé ananászt...;)
A 200mg dextrint meg ha nagyon kell akkor megveszitek a már belinkelt terméket és ez a mennyiség 100g-ban egy kemény 1,5Ft-os tétel! :)

Így a kapott tápértékek:



Ugye nem is lett rossz? :) Sőt. Zsírban sikerült alul múlni, fehérje és a ch szinte tökéletes lett :)
Ebbe beleszámoltam a zsírszegény kakaóport is (aldi 2400Ft/kg) illetve ízesített izolátumot számoltam, hogy valami ízünk is legyen (banánosat + kakaópor = banán-csoki)

Nah de mennyi is annyi? Scitec a termékét 6424Ft/kg-os áron adja (nemzet kártyával ez 6105Ft/kg).
A FeherjeBlog verzio pedig szumma 3.535Ft/kg. (ebből mondjuk csak a kakaópor 167Ft/100g tétel), a fontot meg 390Ft-os árfolyamon számoltam. Ha jókor rendeltek, mondjuk egy 25%-os akcióban, ami havi szinten van pl. Myprotein-en, akkor ez 2560Ft+kakaópor = 2.727Ft/kg

6.105Ft/kg vs 2.727Ft/kg

Ez a nem mind1. Persze nincs hozzá frankó zöld doboz, de vesztek egy bödönt egy 500-asért valahol és kész, vagy felhasználod az otthon már felgyülemlett üres dobozokat :)


Remélem tudtam segíteni a választásban. Köszönöm a megtisztelő figyelmet! :)

Többi összehasonlítás LINK
Tanácsok/Tippek rovat LINK

Lájkolj minket Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!
Ha kérdéseidet megbeszélnéd másokkal ajánlom zárt Facebook csoportunkat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bottom Ad [Post Page]